Moikkamoi.
Linkin syyskokous lähenee ja kokouksessa on tarkoitus valita Linkille hallitus seuraavalle vuodelle. Hallitukseen lähteminen on ehdottoman kannattavaa, jota kaikkien tulisi harkita. Seuraavassa olisi hiukan selvitetty eri hallituslaisten toimenkuvia.
Puheenjohtaja: Puheenjohtajan työ alkaa neuvottelemalla uuden hallituksen työnjaosta vuodenvaihteessa. Sen jälkeen ilmeisin tehtävä on tietysti kokouksien johtaminen. Myös jonkin verran paperitöitä kuuluu puheenjohtajalle, merkittävimpinä esim. vuosikertomuksen ja JYYn yleisavustushakemuksen laatiminen. Näiden lisäksi olen itse kuluneella kaudella mm. ollut mukana järjestämässä yhdessä muun hallituksen kanssa erilaisia tapahtumia ja edustanut Linkkiä erilaisissa kokouksissa ja työryhmissä.
Summa summarum: pj:n tehtävät jakautuvat muutamaan isoon ja moneen pieneen asiaan, kokouksien johtamiseen sekä yhdistyksen ja hallituksen kokonaisvaltaisen tilan seuraamiseen. Suosittelen puheenjohtajaksi pyrkimistä jos: Linkki ja tietoteknikkojen asiat ovat mielestäsi tärkeitä, sinulla on kokemusta yhdistystoiminnasta ja olet motivoitunut tehtävään. - Ville
Rahastonhoitaja: Rahastonhoitaja nimensä mukaan hoitaa yhdistyksen rahastoa ja rahoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huolehtii käteiskassasta ja sen kuukausittaisesta kirjanpidosta, pitää hallituksen ajan tasalla yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta, maksaa yhdistykselle tulleet laskut ja käy tarvittaessa ostamassa Kattilaan lisää kahvitarpeita. Tämän lisäksi rahastonhoitajan vastuulla on vuosittainen tilinpäätöksen kasaaminen, johon kuuluu koko vuoden kirjanpidon niputtaminen yhteen selkeäksi esitykseksi. - Simo
Sihteeri: Sihteerin tärkein tehtävä on esityslistojen ja pöytäkirjojen valmisteleminen. Käytännössä tämä tarkoittaa hallituswikissä olevan sisällön aktiivista ylläpitämistä. Sihteeri toimitittaa kokouksen pöytäkirjan hallituswikiin kokouksen puheenjohtajan ja kokouksessa valittujen pöytäkirjantarkastajien tarkastettavaksi. Kun pöytäkirja on tarkastettu (suotavasti ennen seuraavaa kokousta), sihteeri tulostaa sen, hankkii siihen tarvittavat liitteet ja puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien allekirjoitukset ja arkistoi sen kattilassa olevaan pöytäkirjakansioon. Tarkastetut pöytäkirjat siirretään myös Linkin nettisivuille. Lisäksi sihteeri avustaa viestinnällisissä tehtävissä, varaa kokoustiloja ja hoitaa paperihommia. Tarvittaessa tai halutessaan sihteeri osallistuu myös tapahtumien järjestämiseen ja muihin hallituksen tehtäviin. - Jaakko
Tiedottaja: Tiedottaja eli propagandaministeri on lähinnä vastuussa Linkin sähköpostiliikenteestä. Tähän kuuluu postilistojen moderoiminen sekä viestien oikeille listoille ohjaaminen. Myöskin tämän viestin kaltainen tiedottaminen tulee tiedottajan vastuulle. Periaatteessa kaikki viestintä, joka ei esimerkiksi kuulu tapahtumiin (ja tällöin on enemmänkin tapahtumavastaavien aluetta), on tiedottajan vastuualuetta. Verrattaen helppo homma, jota voin suositella kelle tahansa. - Mikko
Tapahtumavastaava: Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu erilaisten tapahtumien suunnittelu. Johon kuuluu erilaisten tilojen varaaminen, teemojen ideointi, käytännön asioista huolehtiminen yms. Tehtävissä ollaan myös yhteyksissä muihin ainejärjestöihin ja ideoidaan näiden kanssa tapahtumia. - Miika
Yritysvastaavat: Yritysvastaavan toimenkuvaan kuuluu yrityskontaktien luominen ja ylläpitäminen. Pääosa toimenkuvasta liittyy yhteyden ottamiseen ja pitämiseen, mutta tehtävät ovat monipuolisia ja työnjälki hyvin konkreettista. Yritysvastaavan kädenjälki näkyy yhteistyökuvioiden ja haalaritilauksen lisäksi myös mm. IT-päivässä ja rekrytointi-iltamissa. Yritysvastaavana omat vuorovaikutustaidot kehittyvät kuin vaivihkaa ja yritysyhteistyö tarjoaa arvokasta kokemusta. Oma-aloitteisuudesta ehdottomasti hyötyä! - Emma
Tittelin mukaisesti vastuualueena yritysyhteistyö ja sponsorien hankinta. Myös mikäli tapahtumaan kuuluvat olennaisena osana yritykset, niin se on ollut yleensä yritysvastaavien nakki. - Santtu
Lisää tietoa hallitusnakeista saa kysymällä hallituslaisilta sekä saapumalla syyskokoukseen 7.11. klo 18.00 jossa toimenkuvat myös esitellään.
Moi,
Ainejärjestön tärkeimpiä tehtäviä on myös edunvalvonta. Tätä tehtävää hoitaa yhdessä puheenjohtajan kanssa opiskeluvastaava (joka useimmissa järjestöissä tunnetaan kopovastaavana).
Opiskeluvastaava pitää yhteyttä hallinnon opiskelijaedustajiin (varsinkin tiedekuntaneuvoston jäseniin), osallistuu JYYn opinto- ja tiedevaliokunnan kokouksiin, sekä edustaa mahdollisesti Linkkiä (sovitun työnjaon mukaisesti) laitoskokouksissa, opetuksen kehittämistyöryhmässä ym. laitoksen työryhmissä.
Lisäksi opiskeluvastaava saattaa koordinoida esim. opintoasioihin liittyvää palautteen keräämistä ja tutorointiin liittyviä asioita. Tähänkin hommaan saa hyvän koulutuksen JYYn toimesta.
t. Mikko
Date: Sat, 5 Nov 2011 01:10:53 +0200 From: mvaananen at gmail.com To: linkki at lists.jyu.fi Subject: [Linkki] Hallitukseen!
Moikkamoi.
Linkin syyskokous lähenee ja kokouksessa on tarkoitus valita Linkille hallitus seuraavalle vuodelle. Hallitukseen lähteminen on ehdottoman kannattavaa, jota kaikkien tulisi harkita. Seuraavassa olisi hiukan selvitetty eri hallituslaisten toimenkuvia.
Puheenjohtaja: Puheenjohtajan työ alkaa neuvottelemalla uuden hallituksen työnjaosta vuodenvaihteessa. Sen jälkeen ilmeisin tehtävä on tietysti kokouksien johtaminen. Myös jonkin verran paperitöitä kuuluu puheenjohtajalle, merkittävimpinä esim. vuosikertomuksen ja JYYn yleisavustushakemuksen laatiminen. Näiden lisäksi olen itse kuluneella kaudella mm. ollut mukana järjestämässä yhdessä muun hallituksen kanssa erilaisia tapahtumia ja edustanut Linkkiä erilaisissa kokouksissa ja työryhmissä.
Summa summarum: pj:n tehtävät jakautuvat muutamaan isoon ja moneen pieneen asiaan, kokouksien johtamiseen sekä yhdistyksen ja hallituksen kokonaisvaltaisen tilan seuraamiseen. Suosittelen puheenjohtajaksi pyrkimistä jos: Linkki ja tietoteknikkojen asiat ovat mielestäsi tärkeitä, sinulla on kokemusta yhdistystoiminnasta ja olet motivoitunut tehtävään.
- Ville
Rahastonhoitaja: Rahastonhoitaja nimensä mukaan hoitaa yhdistyksen rahastoa ja rahoja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huolehtii käteiskassasta ja sen kuukausittaisesta kirjanpidosta, pitää hallituksen ajan tasalla yhdistyksen taloudellisesta tilanteesta, maksaa yhdistykselle tulleet laskut ja käy tarvittaessa ostamassa Kattilaan lisää kahvitarpeita. Tämän lisäksi rahastonhoitajan vastuulla on vuosittainen tilinpäätöksen kasaaminen, johon kuuluu koko vuoden kirjanpidon niputtaminen yhteen selkeäksi esitykseksi.
- Simo
Sihteeri: Sihteerin tärkein tehtävä on esityslistojen ja pöytäkirjojen valmisteleminen. Käytännössä tämä tarkoittaa hallituswikissä olevan sisällön aktiivista ylläpitämistä. Sihteeri toimitittaa kokouksen pöytäkirjan hallituswikiin kokouksen puheenjohtajan ja kokouksessa valittujen pöytäkirjantarkastajien tarkastettavaksi. Kun pöytäkirja on tarkastettu (suotavasti ennen seuraavaa kokousta), sihteeri tulostaa sen, hankkii siihen tarvittavat liitteet ja puheenjohtajan ja pöytäkirjantarkastajien allekirjoitukset ja arkistoi sen kattilassa olevaan pöytäkirjakansioon. Tarkastetut pöytäkirjat siirretään myös Linkin nettisivuille. Lisäksi sihteeri avustaa viestinnällisissä tehtävissä, varaa kokoustiloja ja hoitaa paperihommia. Tarvittaessa tai halutessaan sihteeri osallistuu myös tapahtumien järjestämiseen ja muihin hallituksen tehtäviin.
- Jaakko
Tiedottaja: Tiedottaja eli propagandaministeri on lähinnä vastuussa Linkin sähköpostiliikenteestä. Tähän kuuluu postilistojen moderoiminen sekä viestien oikeille listoille ohjaaminen. Myöskin tämän viestin kaltainen tiedottaminen tulee tiedottajan vastuulle. Periaatteessa kaikki viestintä, joka ei esimerkiksi kuulu tapahtumiin (ja tällöin on enemmänkin tapahtumavastaavien aluetta), on tiedottajan vastuualuetta. Verrattaen helppo homma, jota voin suositella kelle tahansa.
- Mikko
Tapahtumavastaava: Tapahtumavastaavan tehtäviin kuuluu erilaisten tapahtumien suunnittelu. Johon kuuluu erilaisten tilojen varaaminen, teemojen ideointi, käytännön asioista huolehtiminen yms. Tehtävissä ollaan myös yhteyksissä muihin ainejärjestöihin ja ideoidaan näiden kanssa tapahtumia.
- Miika
Yritysvastaavat: Yritysvastaavan toimenkuvaan kuuluu yrityskontaktien luominen ja ylläpitäminen. Pääosa toimenkuvasta liittyy yhteyden ottamiseen ja pitämiseen, mutta tehtävät ovat monipuolisia ja työnjälki hyvin konkreettista. Yritysvastaavan kädenjälki näkyy yhteistyökuvioiden ja haalaritilauksen lisäksi myös mm. IT-päivässä ja rekrytointi-iltamissa. Yritysvastaavana omat vuorovaikutustaidot kehittyvät kuin vaivihkaa ja yritysyhteistyö tarjoaa arvokasta kokemusta. Oma-aloitteisuudesta ehdottomasti hyötyä!
- Emma
Tittelin mukaisesti vastuualueena yritysyhteistyö ja sponsorien hankinta. Myös mikäli tapahtumaan kuuluvat olennaisena osana yritykset, niin se on ollut yleensä yritysvastaavien nakki.
- Santtu
Lisää tietoa hallitusnakeista saa kysymällä hallituslaisilta sekä saapumalla syyskokoukseen 7.11. klo 18.00 jossa toimenkuvat myös esitellään.
-- Mikko Väänänen Tiedottaja Linkki Jyväskylä ry
Linkki mailing list Linkki at lists.jyu.fi http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/linkki
-------------- seuraava osa -------------- HTML liite on poistettu... URL: http://lists.jyu.fi/pipermail/linkki/attachments/20111106/c786f836/attachmen...
linkki-historia@lists.jkl.hacklab.fi