Siltä varalta, että kaikilla muillakin koulutuspolitiikasta kiinnostuineilla linkkareilla oli pikkujoulujen jälkeen väsy, niin tässäpä SYL:n tiedote liittokokouksen annista:
SYL:n liittokokous valitsi puheenjohtajaksi Marina Lampisen ja päätti vuoden 2013 toiminnasta
Kaikkia Suomen noin 135 000 yliopisto-opiskelijaa edustavan Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous on valinnut hallituksen vuodelle 2013. Puheenjohtajaksi valittiin kasvatustieteen ylioppilas Marina Lampinen, 25, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnasta HYYstä.
Liittokokous valitsi puheenjohtajan lisäksi hallitukseen kuusi jäsentä:
Niina Jurva (Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy)
Jukka Koivisto (Turun yliopiston ylioppilaskunta)
Joel Kuuva (Lappeenrannan teknillisen yliopiston ylioppilaskunta LTKY)
Noora Laak (Aalto-yliopiston ylioppilaskunta AYY)
Aino-Kaisa Manninen (Oulun yliopiston ylioppilaskunta OYY)
Turkka Sinisalo (Vaasan yliopiston ylioppilaskunta VYY)
Ensi vuoden aikana uusi puheenjohtaja Marina Lampinen tahtoo erityisesti panostaa liiton edunvalvontatyön tavoitteiden kirkastamiseen ja opiskelija- ja nuorisojärjestökentän vahvaan yhteistyöhön. Myös opiskelijoiden hallitusohjelmatavoitteiden turvaaminen hallituksen puolivälitarkastelussa on Lampisen mukaan keskeinen ensi vuoden haaste.
"Vuonna 2013 meillä SYL:ssa on erinomainen hetki luoda visiomme siitä, minkälaista parempaa huomista haluamme opiskelijoille tulevaisuudessa rakentaa. Siihen kuuluvat lyhyen tähtäimen tavoitteet, kuten opintotuen indeksiin sitomisen varmistaminen ja lukukausimaksukokeilun torppaaminen , mutta myös selkeämpi kuva siitä, minkälaisessa yhteiskunnassa ja yliopistoissa haluamme tulevaisuudessa toimia. Ensi vuonna SYL on edunvalvojana entistä vahvempi, mutta myös hauskempi sekä ylioppilaskuntien ja opiskelijoiden näköinen", Marina Lampinen linjaa.
SYL:n liittokokous kokoontui Tampereella pe?la 23.?24. marraskuuta. Kokouksessa päätettiin myös ensi vuoden toimintasuunnitelmasta. Liittokokouskannanotossaan SYL vaatii vauhtia korkeakoulutuksen rakenteelliseen kehittämiseen. Suomi ei pärjää pelkästään korkeakoulutuksen määrällä, vaan yliopistojen on panostettava ennen kaikkea opetuksen ja tutkimuksen korkeaan laatuun.
Tampereella kokoontui SYL:n liittokokouksen kanssa samaan aikaan myös Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liiton ? SAMOKin liittokokous. Korkeakouluopiskelijoiden liittokokousten yhteisessä julkilausumassa opiskelijat lähettävät terveisensä tasavallan päättäjille hallituksen puolivälitarkastelua silmällä pitäen. Opiskelijat vaativat opiskeluterveydenhuollon järjestämistä YTHS-mallilla kaikille korkeakouluopiskelijoille. Lisäksi päättäjiä muistutetaan siitä, että opintotukea on kehitettävä vastuullisesti ja että hallitusohjelmassa luvatusta opintotuen sitomisesta indeksiin 2014 on pidettävä kiinni. Opiskelijat pitävät käynnissä olevaa lukukausimaksukokeilua epäonnistuneena ja vaativat siitä luopumista. Lukukausimaksujen sijaan olisi järkevämpää keskittyä siihen, miten tutkinto-opiskelijat saadaan sujuvammin integroitumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään.
Lisäksi liittokokous hyväksyi uudeksi jäsenyhteisökseen Taideyliopiston ylioppilaskunnan, joka muodostuu virallisesti Sibelius-Akatemian ylioppilaskunnan (SAY), Kuvataideakatemian ylioppilaskunnan (KUVYO) ja Teatterikorkeakoulun ylioppilaskunnan (TEYO) yhdistyessä vuodenvaihteessa. Ensi vuoden alusta Suomen ylioppilaskuntien liittoon kuuluu yhteensä 15 jäsenyhteisöä aiemman 17 sijasta.
Liittokokouskannanotot ovat luettavissa myös SYL:n verkkosivuilta: www.syl.fi.
linkki-historia@lists.jkl.hacklab.fi