aiDigitalisaation mahdollisuuksia terveydenhuollossa Sote-sektorin digitalisaatiossa tapahtuu nyt paljon. Meneillään on sekä
Katso Cinian rekrysivuthttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/rekry-
Uutiskirje opiskelijoille 10/2020
[Hiljaisessa toimistossa kaikuu taukomusiikki.]
Lokakuun terveiset Cinialta!
Toivottavasti syksysi on sujunut hyvin ja olet saanut opintosi jo hyvään vauhtiin poikkeuksellisista ajoista huolimatta. Tässä uutiskirjeessä jaamme sinulle viimeaikaisia kuulumisia Cinian ohjelmistoratkaisut -yksiköstä: voit lukea työntekijöistämme sekä työstämme ja arjestamme.
Uutiskirjeen lopussa on katsaus meillä juuri nyt avoimena oleviin työpaikkoihin. Vaikka etsimme tällä hetkellä hiukan kokeneempia devaajia, myös harjoittelupaikkoja on tulossa auki vuodenvaihteen tienoilla. Nyt avoimena olevista paikoistamme saat vinkkejä työmarkkinoiden tarpeista ja suunnista sekä teknologioista, joiden osaamisella jalan voi saada ovenväliin työelämään.
[Fronttijäärä Henrik "HC" Collin pohtii kumpi on parempi: JavaScript vai TypeScript?]
JavaScriptista TypeScriptiin
"Jos tyypitys olisi urheiluauto moottoriradalla, niin vahva tyypitys olisi autossa oleva ajovakauden hallintajärjestelmä, joka estää kuskia ajamasta pöpelikköön, rikkoen samalla itsensä ja ajokkinsa. Mutta mikäli kuljettaja on tarpeeksi taitava ja kokenut, on ajaminen ilman apujärjestelmiä todella paljon hauskempaa ja nopeampaa."
HC on kokenut fronttijäärä, jonka päätti hypätä JavaScriptistä TypeScriptiin tänä kesänä. Muutosprosessi oli melko iso ja hän päätti kirjoittaa ajatuksiaan blogiimme. Jäikö JS ensisijaiseksi työkaluksi vai veikö TypeScript mennessään?
Lue juttuhttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/blogi/javascriptista-typescriptiin
Palvelumuotoilu terveydenhuollon järjestelmien kehityksessä
Miksi palvelumuotoilu on tärkeä osa terveydenhuollon järjestelmien kehitystyötä ja mitä sillä tarkoitetaan?
Parhaimmillaan ohjelmistokehittäjät pääsevät osallistumaan lääkärien ja muiden sote-asiantuntijoiden käytännön arkeen jo ennen toteutusvaihetta ja toisaalta asiantuntijat pääsevät konkreettisesti osallistumaan käyttämänsä järjestelmän käytännön suunnitteluun. Näin säästetään rahaa sekä aikaa.
Lue artikkelistamme, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.
Lue juttuhttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/blogi/terveydenhuollon-ohjelmistojen-palvelumuotoilu
[Vappu Alanko on UI/UX-suunnittelija ja terveydenhuollon järjestelmien palvelumuotoilija.]
[Teekkarikaste syyskuussa Tampereella]
Cinia mukana teekkarikasteessa
Parempi vappu myöhään kun ei milloinkaan! Olimme jälleen mukana teekkareiden vappukasteessa Tampereella lauantaina 12.9. kun yhteistyökumppanimme Tampereen Tietoteekkarikillan fuksit dipattiin syksyiseen veteen.
Kastetilaisuuden tunnelmiin voi palata Yle Uutiset Pirkanmaan lähetyksessä Areenassa.
Katso kaste Ylen Areenassahttps://areena.yle.fi/1-50622681
Mielenkiintoisia tehtäviä ohjelmistokehityksen parissa [Etsimme paikkatiedon asiantuntijaa ohjelmistokehitykseen.]
Softayksikössämme on tällä hetkellä auki mielenkiintoisia tehtäviä projekteissa, joilla on merkitystä nyt ja tulevaisuudessa. Softaa tehdään yhteiskunnan terveyden ja turvallisuuden takaamiseksi sekä teollisuuden, liikenteen ja logistiikan yritysten ammattikäyttäjien työkaluiksi. Jos sinulla ei ihan vielä ole vaadittavaa kokemusta, mutta kiinnostuit, katso ilmoituksista tärpit, joihin opinnoissa kannattaa panostaa tai mihin suuntaan osaamista kehittää!
* Etsimme devaajaa, jolla olisi kokemusta paikkatietojärjestelmistä. GIS-osaajalta toivomme kokemusta paikkatieto-ohjelmistojen ja -kirjastojen tuntemusta (esim. PostGIS), GIS-aineistoformaattien sekä API-teknologioiden tuntemusta. Ohjelmointikielistä vauhtia antavat Java sekä Python. Katso Ilmoitushttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/avoimet-tyopaikat/ohjelmistokehittaja-paikkatieto. * Etsimme tekoälyn sekä ohjelmistoanalytiikan osaajaa. Tässä tehtävässä auttavat seuraavat osaamiset: Python (erityisesti kirjastot PyTorch, Tensorflow, Sickit-Learn) ja AWS-pilviympäristö (erityisesti AWS SageMaker). Myös kokemus keskeisistä tilastollisista menetelmistä kuten klusterointialgoritmeista ja päätöspuista on ehdottomasti eduksi. Katso ilmoitushttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/avoimet-tyopaikat/tekoalyn-ja-dataanalytiikan-asiantuntija. * Haussa on myös Fullstack-kehittäjä, jonka työkalupakista löytyy ainakin Java. Muita teknologioita projekteissamme usein ovat Spring, React, JavaScript, TypeScript, AWS tai Azure sekä PostgreSQL, joten näiden osaamisesta ei varsinaisesti ole haittaa. Mutta kuulemme ehdottoman mielelämme myös muusta laaja-alaisesta devausosaamisesta sekä teknologiapinostasi. Katso ilmoitushttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/avoimet-tyopaikat/kokenut-javafullstack-ohjelmistokehittaja.
Meille voi myös aina jättää avoimen hakemuksen. Junior/harjoittelutason paikkoja pistämme auki todennäköisesti loppuvuodesta/vuodenvaihteen tienoilla. Etsimme silloin harkkareita tositarkoituksella ja sillä tavoitteella, että voimme harjoittelujakson päätyttyä palkata sinut osa-aikaisesti tai täyspäiväisesti, tilanteestasi riippuen.
Katso rekry-sivummehttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/rekry
Hyvää syksyä kaikille ja tsemppiä opintoihin! Seuraamalla somekanaviamme pääset lukemaan uusimpia uutisiamme, tapahtumiamme sekä avoimia työpaikkojamme ??
Yhteistyöterveisin,
Ilona Lapinkylä, Competence & Culture Specialist, Cinian ohjelmistoratkaisut
[Tykkää Facebookissa]https://www.facebook.com/ciniagroup?utm_source=Uutiskirje%3A+Terveydenhuollon+digitalisaatiossa+valtavasti+mahdollisuuksia&utm_medium=email&utm_campaign=
[Twiittaa Twitterissä]https://twitter.com/ciniagroup?utm_source=Uutiskirje%3A+Terveydenhuollon+digitalisaatiossa+valtavasti+mahdollisuuksia&utm_medium=email&utm_campaign=
[Seuraa LinkedInissä]https://www.linkedin.com/company/ciniagroup?utm_source=Uutiskirje%3A+Terveydenhuollon+digitalisaatiossa+valtavasti+mahdollisuuksia&utm_medium=email&utm_campaign=
[Katso Youtubessa]https://www.youtube.com/channel/UCy-TIcrwUt70QsDmj_MVJFQ
ohjelmistokehitys.cinia.fihttps://ohjelmistokehitys.cinia.fi/etusivu
[cid:image012.png at 01D6A3BC.C4A07EC0]etunimi.sukunimi at cinia.fi<mailto:etunimi.sukunimi at cinia.fi>
linkki-historia@lists.jkl.hacklab.fi